COL·LABORAxPAISATGE

El desenvolupament econòmic i social és clau per al manteniment dels territoris rurals, i ha de partir de la idiosincràsia de cada territori, de les seves particularitats i del seu patrimoni. Alhora, per tal que aquest desenvolupament esdevingui durador, se n’ha de fer partícip la ciutadania.

A partir d’aquestes premisses, l’any 2016, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC) impulsa el projecte COL·LABORAxPAISATGE: “Desenvolupament rural a través del paisatge i la col·laboració ciutadana (construccions de pedra seca)” amb l’assessorament i suport tècnic de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, un projecte de cooperació dirigit a la creació de desenvolupament rural a través d’elements que configuren el nostre paisatge (construccions de pedra seca) tot i facilitant eines i mitjans a la ciutadania que de forma col·laborativa promourà activitat econòmica.

COL·LABORAxPAISATGE compta amb la col·laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i la participació de cinc grups d’acció local (GAL) d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El projecte compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres Romanes en Pays Catalan.

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d’Acció Local i cofinançada pel FEADER.

Des de la seva creació, COL·LABORAxPAISATGE ha dut a terme actuacions transversals per a la posada en valor, la difusió i el coneixement de la pedra seca, tals com jornades i tallers formatius, publicacions especialitzades, l’App de la Pedra Seca, el Registre dels oficis constructius de la pedra seca, material pedagògic per a les escoles i instituts, iniciatives per a la dinamització del voluntariat, o treball en xarxa amb entitats i agents del territori, entre d’altres.

Pots descarregar la fitxa informativa del projecte clicant aquí.

 

 

 

Amb la participació de:

 

 

 

 

Amb el finançament de:

 

 

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close